donderdag 28 februari 2013

Eerste zeecontainer hulpgoederen naar Syrië vandaag geladen

Nog geen maand na de start van de breed gedragen Twentse hulpactie Syria’s Request, werd vandaag de eerste zeecontainer met hulpgoederen geladen worden. Dit gebeurde vanaf 14.00 uur op het terrein naast het verenigingsgebouw van de Turks-Mediterrane Alawitische Vereniging (TAAB): Groenhofstraat 45a te Hengelo.
 

De zeecontainer met hulpgoederen zal vanuit de Rotterdamse haven verscheept worden naar de Syrische havenstad Tartous vanwaar de goederen naar de dorpen rond de zwaar getroffen stad Homs verder zullen worden vervoerd. De burgerbevolking van Homs is vanwege het geweld massaal naar die omliggende dorpen gevlucht en kunnen daar niet bereikt worden door internationale hulporganisaties. Bij de door Syria's Request ingezamelde hulpgoederen gaat het vooral om medische apparatuur (rolstoelen, rollators) en dekens. De inzameling van kleding en schoeisel is twee weken geleden stopgezet omdat Syria's Request de toevloed niet kon verwerken.

De transportkosten van één zeecontainer bedragen ongeveer € 2.000. Hiervoor en voor financiële hulpacties van Syria's Request voor de burgerbevolking in Damascus en de vele Syrische vluchtelingen die naar de Oost-Syrische stad Hassaka zijn gevlucht, is de financiële steun nog steeds heel welkom op giro 7667732 t.n.v. Samenwerkende Democratische Organisaties, Enschede.

Fotoreportage
aankomst zeecontainer; de als eerste te laden hulpgoederen staan al klaar
 
de container wordt geopend

de rolstoelen gaan als eerste; de ruimtes daartussen en daar worden met dekens gevuld
 
... karrevrachten dekens!
 
 
daarna zijn de rollators aan de beurt

... en volgen andere hulpgoederen
 
de enorme ruimte ...
 
... wordt tot de nok volgepakt
 
 
dozen vol met dekens, schoeisel, kleding, houdbare etenswaren...
 
een deel zit in plastic zakken
 
twee van de drie grotere groepsruimtes in het gebouw van TAAB staan volgepakt met goederen
 
deze worden op een aanhangwagen geladen ...
 
... en naar de container gereden
 
of snel op straat gezet om de volgende kar te vullen
 
tussendoor wordt in ploegendienst gegeten; het eten is als gift aangeboden door www.eetcafeyam-yam.nl
 
na vier uur sjouwen en stapelen is de zeecontainer bijna gevuld
 
Wij willen graag Triple F Logistics BV (http://www.triple-f.org) en A. de Jong Transport Leerbroek (http://www.adejongtransport.nl) bedanken voor de korting die wij hebben gekregen op het weg en zee-transport van deze eerste container.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten