maandag 17 juni 2013

Rocken voor vluchtelingen in Syrië

Zes bands uit Twente staan het eerste weekend van juli twee keer op de planken om een benefiet  concert te geven voor Syria's Request. Op vrijdag 5 juli 's avonds (20:00-03:00 uur) bij Bar/Poppodium de Nul in Hengelo en op zondag 7 juli (17:00-01:00 uur) bij café Friends Backstage in Enschede, na afloop van de multiculturele markt.


The Fundogs, the Remains, SOLD, New Face in Hell, What de Hek en 50 Eggs spelen punk – rock - en popmuziek en alles wat daar tussenin zit. Geld wordt ingezameld op drie manieren: door de vrije gift voor de entree, de verkoop van hapjes en een opslag van 10% op de consumptieprijs.




'Wij vonden dat we iets moesten doen, want de oorlog daar is nog lang niet voorbij terwijl de giro 555-actie voor Syrië nu is gestopt. Daarom zamelen wij in voor Syria's Request, een samenwerkingsverband uit Twente dat rechtstreeks hulp biedt aan organisaties in Syrië en daar ook dagelijks contact mee onderhoudt.' Aldus Bert van der Molen, initiatiefnemer van het benefietconcert. Als leadgitarist speelt hij bij the Fundogs en the Remains, de andere bands zijn van vrienden en oud-collega's. Syria's Request is heel blij met de actie, zij werven actief op allerlei evenementen in Twente en zullen ook met een stand aanwezig zijn tijdens de benefietconcerten om informatie te geven over de hulpacties.

Syria's Request stuurt hulpgoederen en geeft financiële ondersteuning aan organisaties in Syrië die zich bezighouden met de opvang van en de zorg aan vluchtelingen, onder andere uit Homs, Aleppo, Hassaka en Damascus.

Bijdragen kunnen ook gestort worden op rekening 7667732 t.n.v. Samenwerkende Democratische Organisaties.

Lees hun blog voor het laatste nieuws: http://syriasrequest.blogspot.nl/

Voor een voorproefje van de bands:






Geen opmerkingen:

Een reactie posten